Două locomotive s-au ciocnit în Giurgiu, din cauza unui mecanic beat. Mai multe trenuri au fost anulate UPDATE

Două locomotive s-au ciocnit în Giurgiu, din cauza unui mecanic beat. Mai multe trenuri au fost anulate <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Doi bărbaţi au ajuns la spital, miercuri dimineaţă, după ce două locomotive s-au ciocnit în judeţul Giurgiu. A treia persoană implicată în accident a refuzat transportul la spital.

„Doi bărbaţi, în vârstă de 55 şi 58 de ani, au ajuns la spital, în această noapte, în urma unui accident feroviar ce s-a produs între localităţile Toporu şi Chiriacu. Evenimentul a avut loc la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, între două locomotive”, anunţă, miercuri dimineaţă, ISU Giurgiu.

Sursa citată a precizat că la caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu şi ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu.

ADVERTISING

Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital pentru investigaţii suplimentare.

Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceştia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ.

Cel băut se pare că nu a respectat semnalul de oprire din zona staţiei Toporu, a talonat un macaz şi a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu.

CFR Călători a transmis că se anulează temporar trenurile R 9340 Giurgiu Nord-București Nord, R 9341 Videle – Giurgiu, R 9342 Giurgiu – Videle și R 9343 Videle – Giurgiu. După ore bune, la ora 12:25 a fost redeschisă linia CF Toporu - Chiriacu, iar circulaţia feroviară a fost reluată în condiţii normale de trafic, fără restricţii de viteză, a anunţat ulterior compania.

ADVERTISING

Una dintre locomotive a fost retrasă în staţia Toporu, iar cealaltă a fost garată în staţia Chiriacu, ulterior fiind făcute verificări la linie. Locomotivele implicate aparţin unor operatori privaţi. 

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituţie abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar. De asemenea, incidentul este cercetat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇