Două elicoptere ale armatei americane s-au prăbușit în Alaska

Două elicoptere ale armatei americane s-au prăbușit în Alaska

Două elicoptere de atac ale armatei americane s-au prăbuşit, joi, în timpul unui zbor de antrenament în Alaska (nord-vestul Statelor Unite).

Este al doilea accident de acest tip în mai puţin de o lună, relatează AFP.

Cele două elicoptere Apache AH-64 "s-au prăbuşit în apropiere de Healy, în Alaska, în timp ce se întorceau de la un zbor de antrenament", a anunţat Divizia 11 Aeropurtată a Armatei SUA, potrivit unui comunicat.

"Salvatorii sunt la faţa locului. Incidentul este în curs de investigare şi mai multe informaţii vor fi dezvăluite odată ce vor fi disponibile", a indicat sursa citată.

ADVERTISING

Ulterior, un oficial a anunţat că trei din cei patru oameni aflaţi în elicoptere au murit. Supravieţuitorul a fost transportat la spital, a declarat căpitanul Molly Treece, purtătoare de cuvânt a Armatei.

Până în prezent, nu este clar ce a cauzat prăbuşirea.

Prăbuşirea este cel puţin a doua din Alaska în care sunt implicate elicoptere Apache, în acest an. În februarie, doi soldaţi au fost răniţi când elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit la Aeroportul Talkeetna, în sudul Alaskăi.

Two US Army Helicopters Crash LIVE Updates in Alaska on Training Flight

Pe de altă parte, la sfârşitul lunii martie, nouă soldaţi au murit în prăbuşirea a două elicoptere Black Hawk ale armatei americane în timpul unui exerciţiu de zbor de noapte în statul Kentucky.

ADVERTISING

Iar în februarie, două persoane au murit, după ce un elicopter al armatei americane s-a prăbușit lângă o autostradă din statul Alabama.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇