Șeful Poliției Călare Iași, arestat pentru că ar fi violat o fată de 11 ani, pe care a amenințat-o cu cuțitul

Șeful Poliției Călare Iași, arestat pentru că ar fi violat o fată de 11 ani, pe care a amenințat-o cu cuțitul

Şeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru, a fost reţinut sub acuzaţia de agresiune sexuală şi viol. Ulterior, s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Victima este o adolescentă de 11 ani, căreia bărbatul i-a predat cursuri de echitaţie. Suspectul ar fi ameninţat victima cu cuţitul, în trei ocazii diferite.

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală. Pe parcursul cercetărilor, la data de 26 aprilie, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Miroslava”, a transmis, joi, IPJ Iaşi.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că o persoană a fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri.

”În urma probatoriului administrat în cauză, persoana a fost reţinută de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdusă în Arestul IPJ Iaşi. La data de 27 aprilie, aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale”, a mai precizat Poliţia.

Potrivit Bună Ziua Iaşi, bărbatul vizat este şeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru.

Procurorii au precizat că cercetările au pornit în urma plângerii depuse de familia fetei.

ADVERTISING

”În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitaţie, profitând de rolul său de antrenor şi de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (ameninţare cu un cuţit) şi psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitaţie desfăşurate, aceeaşi persoană, profitând de autoritatea sa şi de vulnerabilitatea aceleiaşi persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, procurorul Ştefan Fânariu, pentru publicaţia citată.

ADVERTISING

Anchetatorii au transmis şi că bărbatul ţinea cursuri ca instructor de echitaţie, fără a avea acest drept. 

El este cercetat pentru viol, agresiune sexuală, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.  

Potrivit procurorilor, în plus, bărbatul ar fi obţinut bani de la alte persoane, promiţându-se că le va vinde un cal, lucru care nu s-a întâmplat.  

UPDATE: Cebotaru a fost arestat pentru 30 de zile de magistraţii de la Judecătoria Iaşi.

Avocata Alexandra Cioată a declarat presei că Cebotaru se consideră nevinovat şi că este dispus să dea testul poligraf.

”Sunt mărturii de la martori, în special de la partea vătămată şi de la o prietenă de aceeaşi vârstă. În principal sunt aceste mărturii, există şi un raport medical care nu confirmă raportul sexual pentru că victima are un himen complezant, în limbaj popular elastic. Adică s-ar fi putut întâmpla sau nu s-ar fi putut întâmpla în acelaşi timp”, a afirmat avocata Alexandra Cioată.

Ea susţine că la mijloc ar fi vorba de o răzbunare, iar totul a pornit de la un contract civil încheiat de Tiberiu Cebotaru cu o familie privind vânzarea unui cal.

Avocata a precizat că nu ştie cum s-a ajuns la acuzaţiile de viol.

Şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Zanfirescu, a declarat, joi, presei că va fi deschisă la nivelul instituţiei o anchetă în acest caz. Zanfirescu a precizat că acuzaţiile aduse poliţistului local nu au legătură cu atribuţiile de serviciu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇