Două aeronave de tip F-16 Fighting Falcon, din lotul de cinci, au sosit în ţară (Foto & Video)

Două aeronave de tip F-16 Fighting Falcon, din lotul de cinci, au sosit în ţară (Foto & Video)

Primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române au sosit, vineri, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea.

Următoarele două aeronave vor fi livrate până la sfârşitul acestui an, iar ultima în primul trimestru al anului 2021, a anunţat MApN.

Cele cinci aeronave sunt în configuraţie M5.2, ca şi celelalte 12 care se află deja în dotarea Armatei României, a precizat MApN.

Ulterior sosirii în ţară a lotului de cinci aeronave, toate cele 17 aparate de zbor F-16 Fighting Falcon vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6.5R.

ADVERTISING
Avioane F-16 Fighting Falcon în România

Potrivit MApN, achiziţia a încă cinci aeronave F-16 Fighting Falcon şi a pachetului de bunuri şi servicii aferent va asigura creşterea securităţii României prin executarea permanentă a apărării spaţiului aerian naţional/NATO, pe timp de pace şi în situaţii de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent - Poliţie Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate.

Foto: Adrian Sultănoiu / CER SENIN – Revista Fo
Foto: Adrian Sultănoiu / CER SENIN – Revista Forţelor Aeriene

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇