Doi voluntari britanici au fost uciși în Ucraina, în timp ce ajutau la o evacuare umanitară

Doi voluntari britanici au fost uciși în Ucraina, în timp ce ajutau la o evacuare umanitară

Voluntarii britanici Chris Parry şi Andrew Bagshaw au fost ucişi în timpul unei misiuni de evacuare umanitară în oraşul Soledar din estul Ucrainei, potrivit unei declaraţii a familiei Parry, care a fost publicată marţi de Ministerul britanic de Externe.

„Cu mare tristeţe trebuie să anunţăm că iubitul nostru Chrissy a fost ucis împreună cu colegul său Andrew Bagshaw în timp ce încercau să efectueze o evacuare umanitară din Soledar, în estul Ucrainei”, se arată în declaraţia familiei Parry, transmite CNN.

"Hotărârea sa altruistă în a-i ajuta pe bătrânii, tinerii şi persoanele defavorizate de acolo ne-a făcut pe noi şi pe familia sa extrem de mândri", se mai arată în documentul citat.

"Nu ne-am imaginat niciodată că ne vom lua la revedere de la Chris, când avea o viaţă atât de plină în faţa lui. A fost un fiu grijuliu, un frate fantastic, cel mai bun prieten pentru atât de mulţi şi un partener iubitor pentru Olga", a adăugat familia.

"El s-a văzut atras în Ucraina în martie, în cel mai întunecat moment al acesteia, la începutul invaziei ruseşti, şi i-a ajutat pe cei mai nevoiaşi, salvând peste 400 de vieţi, plus multe animale abandonate. Este imposibil să exprimăm în cuvinte cât de mult ne va lipsi, dar va fi pentru totdeauna în inimile noastre", se mai arată în comunicat.

Familiile celor doi bărbaţi au declarat anterior că cei doi au plecat în Ucraina pentru a lucra ca voluntari umanitari. CNN nu a văzut nicio dovadă că aceştia au participat la ostilităţile din Ucraina.

Pe 9 ianuarie, poliţia ucraineană a raportat că îi caută pe Bagshaw şi Parry, precizând că cei doi britanici "au plecat din Kramatorsk spre Soledar" - scena luptelor intense din ultima vreme - "iar contactul cu ei a fost pierdut".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇