Doi polițiști au murit, după ce s-au împușcat cu arma din dotare UPDATE

Doi polițiști au murit, după ce s-au împușcat cu arma din dotare <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

O polițistă din Buzău și un polițist din Dej s-au împușcat luni cu arma din dotare. Femeia a murit pe loc, iar bărbatul a ajuns la spital în stare gravă.

UPDATE: Iulian Timșa, de la Biroul de Comunicare al Poliției Cluj, a declarat pentru Adevărul că polițistul a fost transferat la Spitalul Militar din Cluj, dar starea lui s-a agravat și a decedat marți dimineață.

Inspectoratul de Poliţie Cluj a deschis o anchetă în acest caz.

”La data 31 octombrie, în jurul orei 07.50, la nivelul Poliţiei municipiului Dej a fost înregistrat un incident. Un agent de poliţie a suferit leziuni grave, în urma folosirii armamentului. Conform primelor date, acesta s-ar fi împuşcat cu armamentul din dotare”, a anunţat Poliţia Judeţeană Cluj.

ADVERTISING

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, a declarat că polițistul era una dintre victimele șefului IPJ Dej, Marton Elek, cercetat de DNA pentru purtare abuzivă.

„Înțelegem de la colegi că a existat o presiune foarte mare și, din ce înțelegem, neoficial, ar fi vorba despre una din victimele șefului acestei unităţi care este şi cercetat de DNA pentru purtare abuzivă, și ne referim aici la nenumăratele situații în care acesta a fost și intimidat, disprețuit, jignit și așa mai departe. E vorba despre o constrângere a șefului poliției, la adresa colegului nostru, de a-i ponta în zilele de sâmbătă și duminică, când el nu era, de fapt, la serviciu”, a declarat Andreica pentru ProTV.

Potrivit DNA, în intervalul iunie - septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitate de șef al Poliției Dej, i-ar fi solicitat telefonic în repetate rânduri ofițerului de serviciu din subordine să-l ponteze în registrul de ore suplimentare, în zilele de sâmbătă și duminică, cu motivația că ar fi fost planificat de serviciu „din partea conducerii”, în condițiile în care acesta nu s-a prezentat la locul de muncă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Polițista s-a împușcat acasă

Poliţista de la IPJ Buzău s-a sinucis cu pistolul din dotare, în locuinţa sa. Conform primelor informaţii, poliţista se afla în timpul serviciului, dar incidentul a avut loc la domiciliul său din cartierul Dorobanţi din Buzău.

Reprezentanţii IPJ Buzău au confirmat incidentul, precizând că ancheta este în desfăşurare. Poliţista era angajată la Secţia Poliţie Rurală Mărăcineni şi avea doi copii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇