Doi mineri au supraviețuit 9 zile în subteran doar cu cafea

Doi mineri au supraviețuit 9 zile în subteran doar cu cafea

Doi mineri din Coreea de Sud care au fost prinși în subteran au fost salvați după 9 zile. Bărbații au supraviețuit bând apă care se scurgea din tavan și cafea.

Cei doi mineri, în vârstă de 62 și 65 de ani, au făcut focul pentru a se încălzi și au improvizat un cort, scrie BBC.

Bărbații au rămas blocați la aproape 200 de metri sub pământ după ce o parte din mina de zinc în care lucrau s-a prăbușit pe 26 octombrie în Bonghwa, în estul țării.

Au fost salvați noaptea trecută, la mai bine de nouă zile după ce a început calvarul lor. Operațiunea de salvare a început joi, când serviciile de urgență au săpat o gaură și au introdus o cameră mică pentru a-i localiza pe mineri.

ADVERTISING

Au fost descoperiți stând umăr la umăr pentru a se încălzi. Cei doi au fost duși la un spital local, dar medicii spun că starea lor este stabilă.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a spus că salvarea lor este cu „adevărat miraculoasă”, fiind recunoscător salvatorilor.

„Mulțumesc că aţi revenit sănătoşi”, a scris președintele, pe pagina sa de Facebook.

Incidentul s-a petrecut în timpul unei perioade de doliu național pentru Coreea de Sud, după ce peste 150 de persoane au fost ucise într-o busculadă, la Seul, săptămâna trecută.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇