Doi copii au ajuns să ceară în instanță să fie vaccinaţi, după ce părinţii nu s-au înţeles între ei

Doi copii au ajuns să ceară în instanță să fie vaccinaţi, după ce părinţii nu s-au înţeles între ei

Doi copii din Italia au fost nevoiți să se adreseze instanței pentru a se putea vaccina. Părinții lor nu au căzut de acord.

În timp ce în Sardinia e o cursă a vaccinării pentru copii, insula situându-se pe primul loc în Italia, au fost înregistrate două cazuri de copii care au ajuns la tribunal pentru a se vaccina, scrie agenția ANSA.

În primul caz, relatat în paginile cotidianului „L'Unione Sardegna”, e vorba despre un băiat de 16 ani care a fost autorizat de judecătorii din Cagliari să se vaccineze.

ADVERTISING

Disputa a apărut în familia acestuia, între părinții separați: mama este în favoarea vaccinului, tatăl împotriva.

Tribunalul din Cagliari notează că „nu există contraindicații specifice pentru sănătatea minorului" și că administrarea „este încă supusă controlului medical în momentul inoculării".

Un caz similar s-a înregistrat în Nuoro și a fost dezvăluit de „La Nuova Sardegna”.

Părinții unui băiat de 15 ani s-au certat din cauza imunizării, iar medicul familiei este antivaccinist și a fost deja suspendat de la serviciu.

ADVERTISING

Tatăl băiatului a fost pentru administrarea vaccinului, iar instanța a stabilit suspendarea temporară a autorității mamei pentru a permite doar tatălui să semneze consimțământul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇