Doi câini potențial periculoși se plimbau liberi prin București. I-a prins ASPA, dar nu au microcip și proprietarul nu e de găsit

Doi câini potențial periculoși se plimbau liberi prin București. I-a prins ASPA, dar nu au microcip și proprietarul nu e de găsit

Doi câini potenţial periculoşi din rasa Amstaff au fost capturaţi de ASPA din Sectorul 1, după ce locuitorii au sesizat prezenţa lor pe stradă.

”Sesizările primite de la cetăţeni privind câinii potenţial periculoşi sunt tratate cu celeritate! În foarte scurt timp de la primirea unei astfel de sesizări, colegii noştri din echipa de intervenţii au reuşit capturarea a 2 câini din rasa Amstaff aflaţi în libertate pe strada Ion Dumitru din Sectorul 1”, anunţă pe Facebook ASPA.

Sursa citată a precizat că animalele au fost transportate la adăpostul ASPA, unde câinii au fost verificaţi în scopul identificării proprietarului.

ADVERTISING

”În urma verificărilor a rezultat că aceştia nu sunt microcipaţi şi nu au fost revendicaţi până în prezent. Şi în acest caz a fost sesizat Serviciul Protecţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti pentru a identifica şi sancţiona contravenţional proprietarul animalelor”, a mai transmis instituţia.

image-24

E al 3-lea caz de acest fel, după ce la începutul acestui an alţi câini din rasele ciobănesc caucazian şi cane corso au fost capturaţi de ASPA în condiţii similare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Atragem atenţia deţinătorilor de câini potenţial periculoşi asupra obligaţiilor suplimentare care le revin cu privire la folosirea botniţei şi supravegherea mai atentă a animalelor”, adaugă ASPA.

Legea stabilește ce se înțelege prin câini periculoși:

  • categoria I: câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metișii lor;
  • categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier (sau Amstaff), Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇