Câți stăpâni de câini a amendat Poliția Locală din București de la începutul anului

Câți stăpâni de câini a amendat Poliția Locală din București de la începutul anului

Poliţia Locală Bucureşti a amendat, de la începutul anului, peste 200 de proprietari de câini, fie pentru că nu au sterilizat sau nu au microcipat animalele, fie pentru că le-au lăsat nesupravegheate.

”Acţiunile îi vizează, mai ales, pe deţinătorii de câini de rasă comună din Capitală, care nu îşi microcipează animalele de companie, nu le înregistrează în RECS şi nici nu le sterilizează – fapt care poate favoriza abandonul lor în stradă, în detrimentul siguranţei cetăţenilor şi a igienei publice”, a transmis Poliţia Locală Bucureşti.

ADVERTISING

În primele trei luni ale acestui an, Poliţia Animalelor a depistat şi sancţionat 205 de deţinători de animale de companie care au încălcat obligaţiile legale din domeniul protecţiei animalelor.

”140 dintre posesori au fost amendaţi pentru că nu au asigurat microciparea şi sterilizarea patrupedelor, conform O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Valoarea sancţiunilor pentru nesterilizare şi nemicrocipare a fost de 45.000 de lei.

Restul amenzilor au fost aplicate pentru neasigurarea condiţiilor de deţinere, abandon sau punerea în pericol a siguranţei cetăţenilor prin lăsarea fără supraveghere a animalelor pe timpul plimbării acestora în spaţiile publice”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Potrivit poliţiştilor locali, cuantumul total al sancţiunilor aplicate în primele trei luni ale acestui an a fost de 70.300 de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇