Un copil de 10 ani, în stare critică după ce a fost atacat de câini pe stradă UPDATE Proprietarul câinilor a fost reținut

Un copil de 10 ani, în stare critică după ce a fost atacat de câini pe stradă <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Proprietarul câinilor a fost reținut

Un copil în vârstă de zece ani a ajuns la spital în stare critică, duminică, după ce a fost atacat de mai mulţi câini pe o stradă din municipiul Botoşani.

Copilul a fost internat la Iași și în acest moment este în comă profundă, pronosticul fiind unul rezervat.

Managerul Spitalului de Copii din Iași, Alina Belu, a informat că victima are plăgi importante la cap și pe corp, cu lipsă de țesut și a fost internat la ATI pentru stabilizarea hemodinamică.

Copilul este intubat și ventilat mecanic și se află în „stare critică”.

ADVERTISING

„Cel mai important este stabilizarea hemodinamică pentru că este un hemopneumotorax, o leziune care pune viața pacientului în pericol. Important în acest moment sunt stabilizarea și salvarea vieții pacientului, după care se va face o evaluare a posibilităților de reconstrucție pentru celelalte zone pe care sunt plăgi deschise”, a declarat Alina Belu, citată de Botoșani News.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu, copilul avea mai multe răni şi a fost găsit pe marginea străzii.

ADVERTISING

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului.

Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat oficialul IPJ.

ADVERTISING

UPDATE: Proprietarul celor trei câini care au atacat copilul a fost reţinut, fiind acuzat că nu a luat măsurile necesare, astfel încât animalele să nu poată ieşi pe drumul public.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au emis ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoşani. IPJ Botoșani informează că, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că bărbatul, în calitate de proprietar al celor trei câini care ar fi atacat un minor, nu ar fi luat măsurile necesare de prevenire a atacului respectiv, astfel, cele trei exemplare canine au ieşit de pe domeniul privat şi au atacat victima care se deplasa pe drumul public.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇