DNA extinde ancheta în cazul managerului de la Ambulanţa Neamț: Ar fi luat încă 20.000 de euro şpagă şi de la alte persoane

DNA extinde ancheta în cazul managerului de la Ambulanţa Neamț: Ar fi luat încă 20.000 de euro şpagă şi de la alte persoane

Procurorii DNA Bacău au extins ancheta de la Serviciul de Ambulanţă Neamţ şi au pus sub acuzare alte cinci persoane, pentru dare de mită.

Totodată, fostului manager Dan Dorin Morenciu i s-au adus noi acuzaţii de luare de mită.

Cei 5 suspecţi nou descoperiţi au fost de acord, în perioada 2 - 10 mai 2022, cu pretenţiile managerului de a primi câte 5.000 euro de la fiecare pentru a fi declaraţi admişi la un concurs ce viza ocuparea unor posturi la Serviciul de Ambulanţă Neamţ.

De la 4 dintre ei, managerul Morenciu a primit în total 20.000 euro. Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiţi pe 18 mai 2022, dar au intervenit procurorii şi darea de mită nu a mai avut loc, se arată într-un comunicat de presă al DNA Bacău.

ADVERTISING

Pe 27 mai, procurorii au pus sub acuzare alte opt persoane pentru dare de mită.

Acestea ar fi acceptat şi ulterior ar fi remis managerului Morenciu, prin intermediul asistentei şefe Elena Preda, suma de 6.000 euro de persoană pentru a fi declarate admise la un concurs, în cadrul SJA Neamţ.

Cele opt persoane au fost arestate la domiciliu de judecători.

În acelaşi dosar, managerul Dorin Morenciu şi asistentele şefe Elena Preda şi Luminiţa Rozoschi au fost arestaţi preventiv pe 20 mai.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇