Directorul unui liceu din Bistriţa a ajuns în atenţia procurorilor: Făcea cumpărături personale pe banii şcolii

Directorul Liceului Agricol din Bistrița a fost plasat sub control judiciar pentru trei infracțiuni de delapidare. Directorul este acuzat, printre altele, că a făcut cumpărături din banii şcolii.

Procurorii au confirmat că s-a deschis un dosar în care se efectuează urmărirea penală pentru: folosirea autoturismului școlii în interes personal, încredințarea acelui autoturism soțului pentru a fi condus, achiziționarea unor unelte dintr-un magazin de specialitate din Bistrița, facturate de către liceul respectiv, achitate din fondurile liceului, bunurile fiind însușite de directoarea școlii.

ADVERTISING

„În ianuarie 2020 a achiziționat niște scule, unelte, dintr-un magazin de profil, contravaloarea produselor a fost facturată către liceul în cauză, iar bunurile au ajuns la locuința de domiciliu. Bunurile au fost găsite la domiciliul lor”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro Adrian Briciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Mai mult, femeia mai este acuzată că a vândut cu 3.000 de lei tabla provenită din reabilitarea sălii de sport a liceului. Iar banii respectivi nu au ajuns în contabilitatea liceului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procurorii au găsit tabla la cumpărător acasă. 

În urma deciziei, femeia nu își mai poate exercita funcția.

Și soțul femeii a fost plasat sub control judiciar, pentru complicitate la delapidare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇