Directorul medical de la Colentina a demisionat. De azi, spitalul a redevenit spital Covid

Directorul medical de la Colentina a demisionat. De azi, spitalul a redevenit spital Covid

Sabina Zurac a demisionat din funcția de director medical al Spitalului Clinic Colentina din Capitală, invocând motive personale, anunță Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii neverificate privind conducerea Spitalului Clinic Colentina, administrat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), considerăm necesar să facem următoarele precizări: managerul Spitalului Clinic Colentina, dr. Remus Mihalcea, nu a demisionat din funcţie şi îşi exercită în continuare, în mod normal, atribuţiile prevăzute de lege. De asemenea, precizăm că directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, prof. dr. Sabina Zurac, şi-a depus demisia în cursul zilei de vineri, 16 octombrie, invocând motive personale„, conform unui comunicat al ASSMB.

ADVERTISING

Colentina a devenit spital Covid

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat, duminică seara, că Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate.

"Se semnează acum un ordin de ministru şi de mâine Spitalul Colentina va deveni spital COVID în integralitate, deci vor fi vreo 3-400 de locuri. Asta este o veste nemaipomenită”, a declarat duminică prefectul.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat luni că a fost o decizie neinspirată ca Spitalul Colentina să fie scos din dispozitivul anti-COVID.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a dat asigurări că niciun pacient de acolo, cu alte afecţiuni decât COVID-19, nu va rămâne fără îngrijiri medicale.

„Planul de disponibilizare este unul care va fi aplicat într-o perioadă, astfel încât să nu afecteze pacienţii care sunt trataţi, să nu rămână niciun pacient care are nevoi medicale fără servicii medicale. Pe de altă parte, acolo pacienţii COVID care au şi alte afecţiuni pot fi trataţi.

Dar scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-COVID, după părerea mea, a fost o decizie neinspirată şi avem nevoie de Spitalul Colentina în integralitatea sa şi de toate cadrele medicale de acolo, care au dobândit deja experienţă şi pot să ne susţină foarte mult la nivelul Bucureştiului”, a afirmat Ludovic Orban.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇