Directorul din CNAIR arestat pentru şpagă are contractul de muncă suspendat

Directorul din CNAIR arestat pentru şpagă are contractul de muncă suspendat

După ce a fost arestat pentru şpagă, directorul Florea Dascălu din CNAIR s-a ales şi cu contractul de muncă suspendat.

Conducerea Companiei de Drumuri  a luat decizia suspendării, în urma acţiunii DNA Timis.

"Am toleranţă zero pentru orice faptă de corupţie, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcţia şi de calitatea persoanelor vizate. Prezumţia de nevinovăţie trebuie, de asemenea, respectată, însă în situaţii în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun", a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

ADVERTISING

Judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis, duminică seară, să-l aresteze preventiv, pentru 30 de zile, pe directorul Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din CNAIR, Florea Dascălu.

Acesta este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. Decizia a fost luată după mai bine de două ore de audieri.

Acuzaţiile DNA

În perioada mai – 22 octombrie 2022, Florea Dascălu ar fi primit de la un administrator de firmă mai multe sume de bani şi alte foloase (în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca să-şi exercite influenţa pe care o avea asupra unor funcţionari publici şi privaţi, pentru câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire. Detalii aici

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇