Dimineață neagră pe șosele: Cinci accidente grave, soldate cu doi morți și mai mulți răniți - UPDATE

Dimineață neagră pe șosele: Cinci accidente grave, soldate cu doi morți și mai mulți răniți - <b>UPDATE</b>

Trei accidente grave s-au petrecut, sâmbătă dimineață, pe șoselele din România, soldate cu un mort și patru răniți.

O cisternă cu GPL s-a răsturnat în Vâlcea, pe DN 7, după ce s-a ciocnit cu un TIR cu medicamente. Autorităţile au evacuat zona şi au stabilit un perimetru de siguranţă, iar unul dintre șoferi acuză dureri și urmează să fie evaluat de medici.

"Poliţiştii rutieri intervin la accident rutier pe DN 7. Din verificările preliminare efectuate s-a stabilit că, ar fi avut loc o coliziune între o cisternă încărcată cu GPL şi un autotren, în localitatea Racoviţa, km 221", a transmis, sâmbătă, IPJ Vâlcea, conform Observator.

Sursa citată a precizat că traficul este blocat total. ISU Vâlcea a menţionat că echipajele de la Staţia Brezoi au sosit la fata locului, au stabilit un perimetru de siguranţă si au evacuat persoanele din zona.

"În urma recunoaşterii şi a măsuratorilor efectuate cu dozimetrul din doatare, nu sunt scurgeri de GPL sau depăşiri ale valorilor normale. Pe carosabil sunt scurgeri de motorină", anunţă ISU Vâlcea.

ADVERTISING

O persoană a murit şi alta a fost grav rănită, sâmbătă, după ce o maşină şi o autoutilitară s-au ciocnit pe DN 6, în judeţul Timiş.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 6 Timişoara-Lugoj, la kilometrul 545+810 metri, la ieşire din localitatea Remetea Mare, judeţul Timiş, a avut loc o coliziune între o autoutilitară şi un autoturism”, anunţă, sâmbătă Centrul Infotrafic.

În urma accidentului a rezultat decesul şoferului autoturismului, un bărbat de 72 de ani şi rănirea gravă a pasagerului din autoutilitară, un bărbat, 42 de ani.

”Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un sens”, anunţă Centrul Infotrafic.

Doi tineri motociclişti, de 17 şi 18 ani, au fost răniţi, într-un accident rutier produs în judeţul Ilfov, evenimentul fiind surprins în imagini. Acestea arată cum o maşină a virat la stânga în loc nepermis şi le-a ieşit în faţă celor doi tineri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În imaginile video este surprins un accident petrecut la intersecţia dintre Sos. Fundeni şi strada Teiului. Acest tragic eveniment ne arată din nou de ce trebuie să respectăm regulile de circulaţie, semnele şi marcajele rutiere! La 270 m distanta de locul unde s-a întâmplat acest eveniment s-a creat posibilitatea efectuării virajului în condiţii de maximă vizibilitate. Un eveniment ce putea fi evitat”, a transmis Primăria Dobroeşti, judeţul Ilfov, care a şi publicat imaginile cu evenimentul rutier.

IPJ Ilfov a precizat că poliţiştii oraşului Pantelimon au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Teiului, din comuna Dobroeşti s-a produs un accident rutier, confom News.ro.

”La faţa locului s-au deplasat, poliţiştii rutieri din Pantelimon, pentru efectuarea activităţilor din competenţă, iar din primele verificări a rezultat faptul că, în accident au fost implicate un autoturism şi două motociclete. Din impact, a rezultat rănirea a 2 tineri de 18 şi 17 ani, care se deplasau cu moto, aceştia fiind transportaţi la două unităţi spitaliceşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Ilfov.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că persoanele implicate au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE 12:24 Alte două accidente s-au petrecut în prima parte a zilei de sâmbătă pe șoselele din România.

Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova a murit, iar o femeie a fost rănită intr-un accident rutier produs în judeţul Galaţi.

Conform IPJ Galaţi, accidentul s-a produs pe DE 581, în afara localităţii Cosmeşti.

”Din verificările preliminare efectuate la faţa locului de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, s-a stabilit faptul că un tânăr, cu vârsta de 26 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un autotren, prevăzut cu semiremorcă, înmatriculat în Republica Moldova şi încărcat cu şampanie, pe DE 581, dinspre localitatea Cosmeşti către localitatea Tişiţa, într-o curbă la dreapta, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, astfel că a pătruns pe sensul opus de mers şi s-a răsturnat pe partea stângă intrând în coliziunea frontală cu o autoutilitară care era condusă regulamentar, din sens invers, de un femeie, cu vârsta de 50 de ani, domiciliată în oraşul Târgu Frumos, din judeţul Iaşi”, anunţă IPJ Galaţi.

În urma impactului, conducătorul TIR-ului a decedat, iar conducătoarea autoutilitarei a fost rănită uşor şi a fost preluată şi transportată la spital.

Traficul rutier a fost blocat circa o oră pe ambele sensuri de mers, iar apoi s-a circulat alternativ pe o singură bandă de mers până la degajarea completă a carosabilului.

Trei maşini s-au ciocnit pe DN 7, în judeţul Sibiu, trei persoane fiind rănite.

”Poliţiştii serviciului Rutier Sibiu intervin la un accident rutier produs pe DN7, în localitatea Tălmaciu. Din primele cercetări efectuate la fata locului, poliţiştii rutieri au constatat faptul că în accident sunt implicate 3 autoturisme, cauza accidentului urmând a fi stabilită”, a transmis, sâmbătă, IPJ Sibiu.

Sursa citată a precizat că maşinile erau conduse de: un bărbat de 47 de ani, sibian; un bărbat de 32 de ani din Boiţa şi in bărbat de 27 de ani din Avrig.

”Traficul rutier este uşor afectat însă la aceasta ora nu sunt valoari mari de trafic”, anunţă Poliţia Sibiu, însă circulaţia pe DN 7 este complet blocată, în judeţul Vâlcea, din cauza altui accident rutier.

”Echipajele medicale au acordat îngrijiri medicale pentru 3 persoane implicate în accident. Un bărbat de 47 de ani cu un traumatism cranian, o femeie de 50 de ani cu traumatism la picior şi un bărbat care a fost preluat de echipajul SAJ”, au transmis oficialii ISU Sibiu.

Toate cele trei persoane au fost transportate la UPU Sibiu, conştiente.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇