Dezastrul lăsat în urmă de incendiul devastator din California (Foto & Video)

Dezastrul lăsat în urmă de incendiul devastator din California (Foto & Video)

Pompierii din California au preluat, în sfârşit, controlul asupra celui mai mare incendiu din acest an, denumit „McKinney”, și spun că ar putea fi stins în weekend.

Incendiul din apropierea graniței cu statul Oregon este sub control începând de miercuri noaptea, au declarat oficialii citați de ABC News.

Ordinele de evacuare pentru orașul Hawkinsville au fost retrase, permițând oamenilor să se întoarcă acasă. Sunt însă avertizați că situația rămâne periculoasă.

Incendiul a izbucnit vinerea trecută și a ars aproape 233 kmp de pădure. Au murit 4 oameni și peste 100 de case și alte clădiri au fost distruse.

Dar focul nu a mai avansat de miercuri, după câteva zile de ploi scurte, dar abundente, care au fost o adevărată binecuvântare.

ADVERTISING

Marți, o ploaie puternică a căzut pe unele secțiuni de pădure incendiată și focul a fost stins în totalitate, a declarat Dennis Burns, din cadrul Departamentului de Pompieri

Totuși, cea mai recentă furtună a adus și îngrijorări cu privire la posibile inundații și alunecări de teren. Un bărbat aflat într-o camionetă care ajuta la stingerea incendiului a fost rănit, după ce un pod a cedat, iar vehiculul a căzut în râu.

Sute de oameni au rămas fără case

Sunt sute de oameni au rămas fără locuinţe din cauza incendiului. Simms, un pensionar în vârstă de 65 de ani, și-a cumpărat proprietatea în urmă cu șase ani și a folosit-o drept casă de vacanță. A mers marți să o verifice și a constatat că era distrusă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Casa și rulota au dispărut. Este doar teren pustiu”, a spus Simms. A găsit și cadavrul uneia dintre cele două pisici ale sale. Cealaltă pisică este încă dispărută.

Și Harlene Schwander, în vârstă de 82 de ani, a pierdut casa în care tocmai se mutase cu o lună în urmă pentru a fi mai aproape de fiul și nora ei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇