Deva rămâne o săptămână fără apă caldă și căldură, după ce Termocentrala Mintia a rămas din nou fără cărbune

Deva rămâne o săptămână fără apă caldă și căldură, după ce Termocentrala Mintia a rămas din nou fără cărbune

Termocentrala Mintia îşi va opri activitatea timp de aproximativ o săptămână din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, şcoli şi instituţii publice vor rămâne fără încălzire şi apă caldă în această perioadă.

”Mâine oprim din nou termocentrala la zero din lipsă de cărbune. În Constanţa avem pe stoc 50.000 tone, dar guvernul nu vrea să țină şcolile deschise şi locuinţele încălzite la Deva”, a anunţat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara.  

În urma acestei decizii peste 4.000 de apartamente din Deva, unităţi de învăţământ şi instituţii publice, nu vor mai avea apă caldă şi căldură.   

ADVERTISING

Inspectorul Şcolar al Judeţului Hunedoara a fost informat că nu se mai furnizează agent termic pentru şcolile din Deva, astfel că de luni, elevii vor face din nou cursuri online.  

Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când Termocentrala Mintia s-a oprit din cauză că nu mai are stocuri de cărbune.   

Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi pentru circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva. Aceasta face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.

ADVERTISING

Aici găsiți mai multe articole despre problemele de la Termocentrala Mintia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇