Descinderi în Prahova: Procurorii vizează o reţea care elibera certificate false de vaccinare antiCovid UPDATE

Descinderi în Prahova: Procurorii vizează o reţea care elibera certificate false de vaccinare antiCovid <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Procurorii prahoveni fac, joi, mai multe descinderi într-un dosar în care suspectează că unor persoane le-au fost eliberate certificate false care atestă vaccinarea antiCovid în centre din mediul rural şi urban, din judeţ.

Ancheta în acest caz a început în vara a acestui an, au declarat surse judiciare, după ce, în primă fază, a existat suspiciunea că asistenţi medicali au eliberat certificate false de vaccinare într-un centru din zona comunei Ciorani.

Ancheta a scos la iveală indicii conform cărora astfel de practici ar fi fost aplicate şi în alte centre de vaccinare din judeţ.

ADVERTISING

Joi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova fac percheziţii la mai multe adrese, zeci de suspecţi şi martori în dosar urmând a fi duşi la audieri.

Perchezițiile, la un centru de vaccinare și patru cabinete medicale

Un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale sunt vizate de anchetă, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor entităţi, anunţă Poliţia Prahova.

Conform sursei citate de Agerpres, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziţii domiciliare în judeţ, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare.

Cercetările vizează fapte de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.

Anchetatorii vor pune în executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Prahova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇