Acțiunea Jupiter. Descindere cu 70 de comisari și 600 de cadre MAI, în Dâmbovița. Garda de Mediu: Cine arde deșeuri face pușcărie! (Video) UPDATE

Acțiunea Jupiter. Descindere cu 70 de comisari și 600 de cadre MAI, în Dâmbovița. Garda de Mediu: Cine arde deșeuri face pușcărie! (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O descindere de forță demnă de un blockbuster: 70 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, alături de 600 de polițiști și jandarmi, au răspuns la chemarea să aducă ordine în Dâmboviţa.

Dincolo de autospeciale și efective speciale, surprinzător, 5 lucrători de la Biroul pentru Protecția Animalelor și unul de la Biroul Siguranță Școlară și-au făcut loc printre investigatori și criminaliști.

UPDATE - Garda Naţională de Mediu anunţă amenzi de peste 1 milion de lei şi confiscarea a 70 de tone din metal. ”De la primele ore ale dimineţii, Garda Naţională de Mediu a desfăşurat o amplă descindere, în judeţul Dâmboviţa, alături de Poliţie şi Jandarmeria Română. 70 de comisari GNM, împreună cu peste 600 de lucrători MAI din diferite direcţii şi departamente au participat la punerea în executare a 52 de mandate de percheziţie în localitatea Mătăsaru. Fie că vorbim despre îngropări şi arderi ilegale de deşeuri rezultate din dezmembrări de autovehicule, braconaj piscicol, sustrageri de material lemnos, toate acestea sunt infracţiuni pe care Garda Naţională de Mediu le-a identificat şi instrumentat sub forma sesizărilor penale care au condus, într-un final, la aceste mandate de percheziţie”, precizează instituţia.

ADVERTISING

”Cine arde deşeuri face puşcărie!”, avertizează Garda de Mediu, într-o postare pe Facebook.

La rândul său, Poliţia transmite că persoanele vizate sunt suspectate de arderi ilegale de deşeuri, braconaj piscicol, furt de lemne din pădure, deţinerea ilegală a unor arme supuse autorizării, deţinerea şi comercializarea de ţigări de contrabandă, folosirea copiilor pentru cerşit.

”În cursul acestei dimineţi, 70 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu participă la punerea în executare a 52 de mandate de percheziţie, în localitatea Mătăsaru din jud. Dâmboviţa. Efectivele MAI cuprind 248 de autospeciale şi peste 600 de lucrători din diferite subunităţi”, anunţă marţi dimineaţă Garda Naţională de Mediu.

ADVERTISING

Dintre cei peste 600 de angajaţi MAI, 201 sunt de la Direcţia de Ordine Publică, 60 sunt de la Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice, 23 provin de la Direcţia Investigaţii Criminale, 8, de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, 10 sunt de la Serviciul Criminalistic, 31 sunt de la Poliţia Rutieră, 5, de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, 6 sunt de la Poliţia Transporturi, 1 angajat este de la Biroul Siguranţă Şcolară, 72 sunt de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, iar 200 sunt jandarmi.

”Prin aceste acţiuni de forţă, mesajul pe care Garda Naţională de Mediu îl transmite, foarte clar şi fără echivoc, este acela că sesizările penale nu rămân fără rezultat, iar „CINE ARDE DEŞEURI FACE PUŞCĂRIE”!!!!”, precizează instituţia.

ADVERTISING

Unde au loc descinderile şi care sunt acuzaţiile

”În cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 22 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pun în executare 73 de mandate de percheziţie domiciliară,  pe raza judeţului Dâmboviţa, în oraşul Găeşti şi în comunele Mătăsaru, Crângurile, Ludeşti, Cobia, Corbii Mari şi Potlogi”, anunţă şi IGPR.

Activităţile sunt desfăşurate în mai multe dosare penale instrumentate la nivelul Poliţiei Găeşti, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, pentru comiterea de:

  • arderi ilegale de deşeuri rezultate din dezmembrări de autovehicule,
  • braconaj piscicol prin utilizarea în apă a unor surse de energie electrică,
  • sustrageri de material lemnos din fondul forestier,
  • deţinerea ilegală a unor arme supuse autorizării,
  • deţinerea şi comercializarea unor bunuri (ţigarete) care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia
  • determinarea la apelarea în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea unor minori.

Pentru audieri şi dispunerea măsurilor procesuale prevăzute de lege, vor fi duse la sediul poliţiei Poliţiei Găeşti peste 50 de persoane.

CINE ARDE DEŞEURI, FACE PUŞCĂRIE

🔥CINE ARDE DEŞEURI, FACE PUŞCĂRIE ‼🔺În cursul acestei dimineţi, 70 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu participa la punerea în executare a 52 de mandate de percheziţie, în localitatea Mătăsari din jud. Dâmboviţa.🚔Efectivele MAI cuprind 248 de autospeciale şi peste 600 de lucrători din diferite subunităţi, după cum urmează:201 lucrători de la Direcţia de Ordine Publică, 60 lucrători de la Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice, 23 lucrători Direcţia Investigaţii Criminale, 8 lucrători de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, 10 lucrători de la Serviciul Criminalistic, 31 lucrători de la Poliţia Rutieră, 5 lucrători de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, 6 lucrători de la Poliţia Transporturi, 1 lucrător Biroul Siguranţă Şcolară, 72 lucrători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, 200 lucrători de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. 🔺Cele 52 de mandate vizează atât persoane fizice, cât şi juridice şi sunt rezultatul multiplelor sesizări penale pe care Garda Naţională de Mediu le-a înaintat, de-a lungul vremii, pentru încălcări ale legii în acţiunile de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, precum şi dezmembrarea vehiculelor scoase din uz.⚠⚠Prin aceste acţiuni de forţă, mesajul pe care Garda Naţională de Mediu îl transmite, foarte clar şi fără echivoc, este acela că sesizările penale nu rămân fără rezultat, iar „CINE ARDE DEŞEURI, FACE PUŞCĂRIE”!!!!P.S La finalul acţiunii, vom reveni cu detalii şi imagini.

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Luni, 21 octombrie 2024

Ieri, Garda de Mediu a făcut sesizare penală la adresa întregii comunități din Sintești, epicentrul aerului otrăvit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇