Delta şi British Airways cer un test negativ pentru zborurile din Marea Britanie la New York

Delta şi British Airways cer un test negativ pentru zborurile din Marea Britanie la New York

Companiile British Airways şi Delta Airlines le vor cere pasagerilor la plecarea din Marea Britanie cu destinaţia New York un certificat de test negativ la COVID-19, din cauza incertitudinii din jurul noii tulpini de coronavirus.

„Cu începere de marţi, British Airways le va cere pasagerilor de pe zborurile din Regatul Unit spre New York să arate un certificat negativ la COVID19 înainte de îmbarcare”, a scris pe Twitter Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, citat de AFP.

El a adăugat că şi Delta Airlines a fost de acord să facă la fel.

Guvernatorul a precizat că a solicitat companiei Virgin Atlantic să aplice aceleaşi măsuri, fără să obţină vreun angajament deocamdată.

New York, unde zborurile internaţionale aterizează mai ales pe aeroporturile J.F. Kennedy şi Newark, s-a alăturat astfel celor circa 120 de ţări care au cerut teste negative pentru zborurile dinspre Regatul Unit, a continuat Andrew Cuomo.

În cursul unui briefing de presă, guvernatorul a afirmat că autorităţile federale americane ar trebui să suspende zborurile dinspre Regatul Unit, aşa cum au făcut numeroase alte ţări.

Europa e îngrijorată de noua tulpină a coronavirusului, cu 70% mai virală. Tot mai multe țări opresc zborurile cu Marea Britanie

ADVERTISING

Apariţia unei noi tulpini a coronavirusului în Regatul Unit a provocat panică în lumea întreagă.

Zeci de capitale au anulat zborurile dinspre şi spre această ţară, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ţinut luni să liniştească opinia publică afirmând că noua tulpină "nu este scăpată de sub control".

Citește mai multe despre noua tulpină a SARs-CoV-2 descoperită în UK:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇