Decizie în premieră în instanță: O pacientă COVID din Galați a obținut inlocuirea internării cu izolare la domiciliu

Decizie în premieră în instanță: O pacientă COVID din Galați a obținut inlocuirea internării cu izolare la domiciliu

Magistraţii de la Judecătoria Galaţi au luat o hotărâre în premieră, înlocuind decizia de internare în spital a unei tinere confirmată cu coronavirus cu măsura izolării la domiciliu.

Este vorba despre o minoră din Galaţi, sportivă de performanţă. Recent, ea a fost confirmată cu COVID-19 iar reprezentanţii DSP au decis internarea acesteia în spital. Mama fetei nu a fost de acord şi s-a adresat instanţei.

Magistraţii Judecătoriei Galaţi, cei care au analizat cazul, i-au dat dreptate mamei şi au dispus externarea fetei şi izolarea ei la domiciliu.

ADVERTISING

Judecătorii arată că DSP nu ar fi luat în calcul faptul că tânăra se poate izola la domiciliu, fără să existe riscul să răspândească virusul. De partea cealaltă, reprezentanţii DSP Galaţi spun că vor respecta decizia instanţei şi vor înlocui măsura internării fetei în Spitalul de Boli Infecţioase cu măsura izolării la domiciliu.

Asta deşi oficialii DSP susţin că pacienta respectivă a fost internată în spital la recomandarea medicului pediatru care a consultat-o. Fata ar fi prezentat simptome de boală, motiv pentru care medicul specialist ar fi stabilit că cel mai bine pentru ea şi pentru cei din jur este să stea izolată în spital, sub tratament.

ADVERTISING

”Decizia Direcţiei de Sănătate Publică a fost luată în baza indicaţiei medicului specialist pediatru de la Spitalul de Copii, unde pacienta fost internată în perioada 21-22 iulie. În urma evaluării medicale s-a constat că aceasta era simptomatică şi manifesta tuse, dispnee şi parestezii.

La examenul radiologic s-au constatat modificări. Indicaţia medicului specialist pediatru a fost de internare a pacientei la Spitalul de Boli Infecţioase. Indicaţia medicului, documentaţia medicală şi legislaţia în vigoare au stat la baza deciziei DSP pentru internarea pacientei.

ADVERTISING

DSP se va conforma deciziei instanţei şi va schimba măsura, emiţând o decizie de izolare a pacientei şi a familiei acesteia, sperând ca starea de sănătate a pacientei să nu se agraveze şi că nu va infecta alte persoane”, afirmă purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi,  Liliana Iordăchescu.

Miercuri, la Galaţi s-au înregistrat 78 de cazuri noi de coronavirus, cu un total de 2008 de la debutul pandemiei. 1055 de persoane s-au vindecat, însă au fost înregistrate şi 116 decese.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇