SUA își schimbă politica de călătorie în contextul Covid, după un an și jumătate

SUA își schimbă politica de călătorie în contextul Covid, după un an și jumătate

Statele Unite ridică, începând de duminică, testarea obligatorie anti-Covid a călătorilor care intră în ţară cu avionul. Restricția era în vigoare de 17 luni.

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a emis un ordin prin care a ridicat restricția, începând de duminică, informează Reuters.

Restricția era una dintre ultimele cerințe majore de călătorie Covid-19 din SUA. Ridicarea acesteia vine în momentul în care începe sezonul vacanțelor de vară.

Companiile aeriene avertizaseră anterior că mulți americani nu călătoresc din cauza temerilor că vor fi testați pozitiv și vor fi blocați în străinătate.

ADVERTISING

Secretarul Departamentului de Sănătate al SUA, Xavier Becerra, a declarat că decizia CDC se bazează pe știință și pe datele disponibile și a precizat că agenția "nu va ezita să reintroducă o cerință de testare înainte de plecare, dacă va fi necesar ulterior".

CDC va reevalua decizia în 90 de zile, a declarat un oficial al administrației.

SUA au cerut călătorilor internaționali care sosesc pe calea aerului să prezinte teste negative înainte de plecare din ianuarie 2021. În decembrie, CDC a înăsprit regula și le-a cerut călătorilor să facă testul negativ în decurs de o zi înainte de zborurile către Statele Unite, în loc de trei zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

CDC nu a solicitat testarea pentru trecerile de frontieră terestră.

CDC continuă să recomande călătorilor să poarte măști și să facă testele COVID-19 înainte și după zborurile internaționale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇