Dan Diaconescu nu scapă de controlul judiciar

Dan Diaconescu nu scapă de controlul judiciar

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar, a decis Tribunalul Constanţa, după ce magistraţii au admis contestaţia formulată de procurori la hotărârea de marţi a Judecătoriei Constanţa prin care îi fusese ridicată această măsură. Hotărârea este definitivă.

“Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii din data de 08.08.2023, pronunţată de Judecătoria Constanţa (…), desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând, dispune: În temeiul art. 348 raportat la art. 207 alin. (4) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă în cauză faţă de inculpatul Diaconescu Cristian-Dan (…), măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată cel târziu până la data de 07.10.2023”, se arată în minuta Tribunalului Constanţa, citată de News.ro.

ADVERTISING

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat, săptămâna trecută, că procurorii l-au trimis în judecată pe Dan Diaconescu pentru act sexual cu un minor în formă continuată, dar şi folosirea prostituţiei infantile în formă continuată.

Conform Parchetului, în perioada septembrie - noiembrie 2020 şi în luna august 2021, Dan Diaconescu a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 - 400 de lei, cu două surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021.

ADVERTISING

"Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate", precizau procurorii.

Iată pe larg acuzaţiile procurorilor la adresa lui Dan Diaconescu

În mai, Dan Diaconescu a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online, solicitând magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 să oblige pârâţii la plata unor daune, pentru că au prezentat date din ancheta în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore.

ADVERTISING

El acuză că este supus unui „linşaj mediatic” şi este „denigrat” şi „defăimat” în mass-media.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇