Cutremurul din Japonia s-a soldat cu morţi şi zeci de mii de locuinţe fără curent (Foto & Video)

Cutremurul din Japonia s-a soldat cu morţi şi zeci de mii de locuinţe fără curent (Foto & Video)

Zeci de mii de locuinţe din Japonia au rămas fără curent, joi dimineaţă, după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade a avut loc la 23.36, ora locală (16.36, ora României).

Seismul s-a soldat cu moartea a 4 persoane, curentul electric a fost întrerupt în nord-estul ţării, iar activitatea principalelor mijloacelor de transport a fost sistată, relatează Reuters.

De asemenea, cel puţin 107 persoane au fost rănite, iar 4.300 de locuinţe nu vor avea apă până la mijlocul dimineţii.

Premierul Fumio Kishida a declarat că Guvernul va fi în alertă maximă pentru următoarele 2-3 zile. Părţi din clădiri s-au prăbuşit pe străzi în unele zone. Imaginile transmise la TV au arătat un acoperiş căzut pe o maşină parcată, precum şi autostrăzi deazfectate.

Zone ale capitalei Tokyo (la aproximativ 300 km sud de Fukushima) au rămas fără curent electric, dar în majoritatea a revenit după trei ore.

ADVERTISING

Companiile, inclusiv Toyota Motor Corp şi producătorul de cipuri Renesas Electronics Corp, s-au grăbit să evalueze impactul, deoarece orice întrerupere a aprovizionării ar putea afecta producţia mondială de smartphone-uri, electronice şi automobile.

Cutremurul a reînviat amintirile celui mai puternic seism din Japonia, cu magnitudinea de 9,1 grade, care a avut loc pe 11 martie 2011, în aceeaşi zonă, care include departamenul Fukushima şi o centrală nucleară deazfectată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trenul de mare viteză Shinkansen a fost suspendat pe termen nelimitat şi cel puţin o autostradă a fost închisă pentru verificări în urma seismului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇