Cutremur puternic în Turcia: Oameni răniți după ce au sărit speriați de la balcon (Video)

Cutremur puternic în Turcia: Oameni răniți după ce au sărit speriați de la balcon (Video)

Cel puţin 23 de persoane au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 care s-a produs în sudul Turciei, la aproximativ şase luni după o serie de cutremure devastatoare care au lovit această regiune.

Seismul a avut loc la ora locală 20:47 (şi a României), iar epicentrul a fost localizat în municipiul Yesilyurt din provincia Malatya, conform Centrului de monitorizare a cutremurelor Kandilli din Istanbul.

Potrivit agenţiei Anadolu, cutremurul de joi seara a fost resimţit în Kahramanmaraş, Adîyaman, Şanlîurfa şi Gaziantep, precum şi în Malatya. Mulţi oameni au ieşit speriaţi pe stradă imediat după cutremur.

https://twitter.com/Orhan_Qereman/status/1689709890011381762

O clădire din districtul Battalgazi care era nelocuită s-a dărâmat, iar un copil care trecea pe lângă ea în acel moment a fost rănit şi a fost transportat la spital.

Building collapsed, Turkey is Shaking Again! M5.3 Earthquake in Malatya, Turkey

Există, de asemenea, câteva cazuri de oameni care au sărit speriaţi de la balcon, a transmis guvernatorul Malatya, Ersin Yazici, citat de Anadolu.

ADVERTISING

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat joi seară că majoritatea rănilor au fost cauzate de căderi sau de sărituri de la mare înălţime.

Malatya s-a numărat printre provinciile cele mai afectate de cutremurul de la 6 februarie. Potrivit primarului Selahattin Gürkan, aproximativ 2.300 de persoane au murit atunci în această provincie.

La 6 februarie două seisme majore, urmate de numeroase replici, au cutremurat sud-estul Turciei şi nordul Siriei, lăsând în urmă peste 50.000 de morţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇