Cutremur de 4,7 în zona Banatului

Cutremur de 4,7 în zona Banatului

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 pe scara Richter s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Banatului, fiind resimţit în mai multe oraşe.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs sâmbătă, la ora 23:46, în zona Banat.

Seismul a avut magnitudinea de 4.7 Ml pe scara Richter, s-a produs la adâncimea de 5 kilometri şi cu intensitatea în zona epicentrală de V grade pe scara Mercalli.

Cutremurul s-a produs la 59 de kilometri E de Arad, 67 de kilometri NE de Timişoara, 68 de kilometri V de Deva, 72 de kilometri V de Hunedoara, 77 de kilometri N de Reşiţa.

ADVERTISING

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, în urma cutremurului produs în judeţ pompierii militari arădeni au efectuat misiuni de recunoaştere pentru evaluarea situaţiei din teren, misiuni în urma cărora nu au fost identificate efecte negative. 

De asemenea, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

”În judeţul Timiş nu s-au înregistrat apeluri care să solicite intervenţia pompierilor şi nici nu au fost identificate victime ori pagube materiale”, a transmis, la rândul său, ISU Timiş.

ADVERTISING

În urmă cu 10 zile, un alt cutremur cu magnitudine medie a avut loc în România, în zona Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 4,1, la adâncimea de 128,8 km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38 km vest de Focşani, 55 km nord de Buzău, 75 km est de Sfântu-Gheorghe, 85 km est de Braşov, 93 km nord-est de Ploieşti, 99 km sud-est de Bârlad.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇