Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Mexic, în ziua în care au mai avut loc două seisme catastrofale

Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Mexic, în ziua în care au mai avut loc două seisme catastrofale

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs, luni, în largul localității La Placita de Morelos din Mexic. Există riscul unui tsunami, dar valurile nu se anunţă foarte mari.

Cutremurul s-a produs la 46 km sud-sud-est de La Placita de Morelos, în statul Michoacan, arată Institutul Geologic al SUA, citat de Reuters.

Seismul a avut loc la o adâncime de 15 km.

Potrivit Sistemul de avertizare în caz de tsunami (PTWC) din Statele Unite, sunt aşteptate valuri seismice de maximum 0,3 metri în zonele de coastă din Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama şi Peru.

ADVERTISING

Nu au existat rapoarte imediate despre pagube produse în urma cutremurului, care a avut loc la ora locală 13:05. Clădirile din Mexico City s-au zdruncinat și s-au declanşat alarmele de cutremur, iar localnicii au ieşit în fugă pe străzi.

Alarmele au sunat la mai puțin de o oră după o simulare de seism care a avut loc tot azi, în Mexic, la nivel național, pentru a marca două cutremure majore care s-au produs la aceeași dată, 19 septembrie, în 1985 și 2017, scie AP. În 1985 au murit mai mult de 5.000 de oameni, iar 370 în 2017.

ADVERTISING

Mexicul este afectat deseori de cutremure, zona fiind în aşa-numitul ''Cerc de Foc al Pacificului'', cunoscut pentru activitatea seismică intensă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇