Cum sunt notificate persoanele de pe listele de așteptare la vaccinare. CNCAV vine cu precizări

Cum sunt notificate persoanele de pe listele de așteptare la vaccinare. CNCAV vine cu precizări

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea (CNCAV) vine cu precizări privind modul de realizare a notificării persoanelor aflate pe lista de așteptare.

CNCAV arată, într-un comunicat remis SpotMedia.ro, că platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea:

  1. 75% - Populația cu grad ridicat de risc
  2. 25% - Persoanele care desfășoară activități esențiale
  3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate”, se arată în comunicat.

Notificarea populației generale

Referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, CNCAV subliniază: ”platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C”.

”Astfel, la înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării.

O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

Este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei”, conform autorităților.

Pasul următor după notificare

Iată ce au de făcut persoanele care primesc notificarea de la platforma de programare:

”După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor”.

Listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!