Cum arată un pod prăbușit în centrul orașului Dresda, din Germania (Foto)

Cum arată un pod prăbușit în centrul orașului Dresda, din Germania (Foto)

Un pod s-a prăbuşit parţial în oraşul Dresda din estul Germaniei, au anunţat serviciile de salvare, care precizează că nimeni nu a fost rănit.

O secţiune de aproximativ 100 de metri a podului Carola, care leagă Centrul Vechi de alte cartiere din Dresda, s-a prăbuşit în râul Elba în timpul nopţii, au declarat pompierii din Dresda.

Întreaga zonă a fost izolată, iar traficul fluvial nu este posibil, a declarat poliţia din Dresda pe platforma X.

Locuitorii au fost îndemnaţi să nu vină în zonă. Oficialii oraşului Dresda au declarat că şi alte părţi ale podului sunt în mare pericol de prăbuşire.

Serviciile de salvare erau la faţa locului şi lucrau la controlul pagubelor pentru a preveni căderea altor părţi ale podului, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Michael Klahre.

ADVERTISING

Cauza prăbuşirii este încă necunoscută, a adăugat el.

Partea podului care a căzut era secţiunea dedicată liniilor de tramvai şi traficului pietonal. Secţiunea pentru vehiculele rutiere nu a fost afectată.

Prăbuşirea parţială a avariat, de asemenea, două conducte ale sistemului de încălzire, întrerupând apa caldă în zonă.

Întreaga zonă din jurul podului, inclusiv calea navigabilă Elba, pista de biciclete Elba şi malurile terasei, va rămâne complet închisă până la noi ordine, au precizat autorităţile.

Şoferii trebuie să se aştepte la perturbări semnificative. Drumul federal B170 este închis în ambele sensuri.

ADVERTISING

Liniile de tramvai sunt, de asemenea, afectate, fiind deviate.

Terminat pentru prima dată în 1895, podul Carola original a fost aruncat în aer spre sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în încercarea de a bloca apropierea armatei sovietice. Reconstrucţia a avut loc între 1967 şi 1971. Podul fusese supus unor lucrări de renovare între 2019 şi 2021.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇