Cum a încercat un turc să introducă ilegal în România peste un kilogram de bijuterii din aur

Cum a încercat un turc să introducă ilegal în România peste un kilogram de bijuterii din aur

Peste un kilogram de bijuterii din aur, a căror valoare este estimată la aproape 400.000 de lei, au fost descoperite sub roata unui autocar care s-a prezentat la intrarea în România, în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse.

Primele date arată că bijuteriile aparţineau unui cetăţean turc, pasager în autocar.

Autocarul folosit la transportul bijuteriilor şi care aparţine unei firme de transport persoane s-a prezentat la intrarea în România vineri seară, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.

ADVERTISING

”În urma analizei de risc, poliţiştii de frontieră români şi bulgari împreună cu lucrători din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. În urma controlului, sub roata din faţă a acestuia au fost descoperite mai multe pachete ce conţineau bijuterii din metal galben şi alb, susceptibile a fi din aur, în cantitate de 1.131 grame, în valoare de aproximativ 395.850 lei”, transmite, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Primele verificări arată că bijuteriile din aur aparţineau unui cetăţean turc, pasager în autocar.

ADVERTISING

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇