CSM sesizează Inspecția Judiciară ca urmare a dezvăluirilor SpotMedia în cazul CNSC

CSM sesizează Inspecția Judiciară ca urmare a dezvăluirilor SpotMedia în cazul CNSC

CSM acuză încălcarea independenței judecătorilor de la Tribunalul Brașov în raport cu afirmațiile unor membri CNSC dezvăluite în exclusivitate de SpotMedia.ro.

Ca urmare a apariţiei articolului Funcționari speciali dintr-o instituție-cheie despre judecători: “maimuțoi de la tribunal” care „emit inepții” în această dimineaţă, preşedintele CSM a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări, cu privire la posibila încălcare a independenței judecătorilor din cadrul Tribunalului Brașov.

ADVERTISING

Redăm integral comunicatul CSM:

"Având în vedere apariția în spațiul public la data de 06 decembrie 2023, prin intermediul mass media, a unui articol de presă ce cuprinde redarea unor afirmații formulate de către angajați din cadrul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor cu referire la judecători din cadrul Tribunalului Brașov, Consiliul Superior al Magistraturii atrage atenția că exprimările utilizate au potențialul de a încălca independența judecătorilor care au pronunțat hotărârile judecătorești față de care criticile formulate au fost exprimate într-un limbaj reprobabil.

ADVERTISING

Consiliul subliniază că afirmațiile formulate de către angajații instituției anterior amintite, într-un context de interes public, cu referire la modul de interpretare și aplicare a dispozițiilor legale de către judecătorii Tribunalului Brașov, precum și cu privire la forța obligatorie a hotărârilor judecătorești pronunțate, sunt contrare respectului cuvenit puterii judecătorești într-un stat de drept și depășesc limita admisibilă a unor critici obiective care sunt permise în discursul public.

În acest context, președintele Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la posibila încălcare a independenței judecătorilor din cadrul Tribunalului Brașov. Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii asigură întregul corp al magistraților că își va exercita constant prerogativa constituțională a apărării independenței acestora conform statutului constituțional al judecătorului și procurorului, în raport de orice intruziune sau presiune nepermisă".

ADVERTISING

“Maimuțoii de la tribunal"

Judecătorii sunt “maimuțoii de la Tribunalul Brașov”, decizia lor este “o inepție” și “o aberație”, în consecință ”avem de luat o decizie care să combată efectele hotărârii judecătorești”.

Afirmațiile aparțin unor funcționari ai statului cu statut special care fac o activitate, într-un fel, de judecători, în cadrul CNSC – Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, şi au fost dezvăluite în exclusivitate de SpotMedia.ro.

Aflaţi pe larg cum i-a supărat atât de tare instanţa pe membrii CNSC şi modul incredibil cum s-au referit la judecători.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇