CSAT: 2.035 de români aduși acasă din Israel. Ciolacu: A fost o operațiune contracronometru

CSAT: 2.035 de români aduși acasă din Israel. Ciolacu: A fost o operațiune contracronometru

În şedinţa CSAT de joi s-a discutat, printre altele, despre situația de securitate deosebit de gravă din Israel și implicațiile sale în plan global.

Până la acest moment, aproximativ 2.035 de români au fost repatriați și demersurile continuă și pentru alți cetățeni români care au solicitat acest lucru, informează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

"În ceea ce îi privește pe cetățenii români afectați de evoluțiile din regiune, România va continua eforturile active pentru a acorda în continuare sprijin celor care au nevoie, fiind deja instituită o celulă de criză, care lucrează în regim de permanență, pentru acordarea de sprijin cetățenilor români în vederea repatrierii acestora, precum și pentru acordarea de asistență consulară", adaugă sursa citată.

ADVERTISING

În schimb, premierul Marcel Ciolacu a precizat tot joi, în debutul şedinţei de guvern, că au fost repatriaţi deja din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care au cerut acest lucru.

"Altă veste bună este că am reuşit să repatriem din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care ne-au cerut asta, urmare a agresiunii sângeroase a Hamas. A fost o operaţiune contracronometru, în care am reuşit să salvăm peste 2.000 de români. Mulţumesc tuturor instituţiilor implicate: Ministerului de Externe, inclusiv companiei Tarom", a afirmat prim-ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇