Costel Alexe a fost trimis în judecată într-un nou dosar

Costel Alexe a fost trimis în judecată într-un nou dosar

Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un nou dosar.

Este vorba despre dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu numirea unui consilier al său, Vlad Babă, în funcţia de director interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”.

''Menţionăm că inculpatul Babă Vlad-Corneliu ar fi fost angajat pe o perioadă determinată, fără concurs, pe funcţia de consilier în cadrul Compartimentului cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi în data de 11 noiembrie 2020 şi tot la aceeaşi dată ar fi fost detaşat pe funcţia de manager (director) interimar al Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici" Iaşi'', se menţionează în rechizitoriul DNA.

ADVERTISING

Ulterior, la 10 martie 2021 şi 7 iulie 2021, Costel Alexe ar fi dispus prelungirea detaşării lui Vlad Babă în aceeaşi funcţie de conducere.

Costel Alexe ar fi iniţiat şi elaborat un proiect de hotărâre prin care ar fi fost schimbate condiţiile de participare la concurs, precum şi componenţa comisiei, precizează procurorii DNA.

Faptele sale ar fi produs un prejudiciu bugetelor Consiliului Judeţean Iaşi şi Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici" Iaşi în sumă totală de 143.587 de lei.

DNA a anunțat în luna februarie că a început urmărirea penală faţă de Costel Alexe în acest dosar, iar în luna mai procurorii DNA Iași l-au inculpat pentru abuz în serviciu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luna trecută, fostul ministru Costel Alexe a fost trimis în judecată și pentru mita în tone de tablă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇