Coronavirusul revine în forță și în Franța. Guvernul scoate jandarmii pe străzi

Coronavirusul revine în forță și în Franța. Guvernul scoate jandarmii pe străzi

Guvernul francez a semnalat miercuri că va mobiliza agenţii de poliţie şi jandarmii pentru a impune purtarea măştii şi în spaţiile publice deschise unde această măsură a devenit obligatorie, potrivit agenţiei EFE.

”Vom mobiliza forţele de poliţie şi jandarmeria pentru un mai bun control. Vrem să fie clar: trebuie să te temi mai puţin de jandarmul care te va amenda decât de virus”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

El a avertizat că Franţa se află într-un moment decisiv din cauza creşterii numărului noilor cazuri zilnice de COVID-19 şi apariţia de noi focare. ”Cifrele sunt preocupante. (…) Este necesară o vigilenţă absolută din partea tuturor francezilor”, a insistat responsabilul francez.

Premierul francez Jean Castex a înăsprit marţi tonul în contextul unei ”situaţii epidemiologice care evoluează într-un sens rău” şi a anunţat o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

”Dacă nu reacţionăm colectiv, ne expunem unui risc ridicat de relansare epidemică ce va fi dificil de controlat”, a subliniat premierul francez, citat de AFP, în timpul unei vizite într-un spital din oraşul Montpellier.

O revenire a epidemiei ''va pune din nou sub presiune ansamblul lanţului sanitar (...), economia noastră, sistemul nostru educaţional, viaţa noastră colectivă şi culturală'', a mai atenţionat Jean Castex.

În ultima săptămână Franţa a înregistrat peste 10.800 de noi cazuri de COVID-19.

Situație critică în Spania, unde cazurile de COVID-19 au explodat din nou după relaxarea din timpul verii

Nou record negativ în lupta cu pandemia: Peste 1.400 de cazuri noi în 24 de ore și aproape 500 de pacienți la ATI (Infografice)

Turist în pandemie: Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇