Coreea de Nord a lansat trei rachete la câteva ore după ce Biden a părăsit Asia

Coreea de Nord a lansat trei rachete la câteva ore după ce Biden a părăsit Asia

Coreea de Nord a lansat, miercuri, trei rachete, inclusiv o presupusă rachetă balistică intercontinentală (ICBM), la câteva ore după ce preşedintele american Joe Biden a părăsit Asia.

Şefii Statului Major sud-coreean au anunţat că cele trei rachete au fost lansate în mai puţin de o oră din zona Sunan din capitala nord-coreeană Phenian, unde aeroportul internaţional a devenit un centru de testare a rachetelor, scrie Reuters.

Ca răspuns, Statele Unite şi Coreea de Sud au organizat exerciţii militare combinate, inclusiv teste cu rachete de tip sol-sol, au mai precizat aceștia.

ADVERTISING

Coreea de Nord a organizat o serie de lansări de rachete în acest an. De asemenea, Phenianul pare să se pregătească pentru ceea ce ar fi primul său test nuclear din 2017.

Oficialii americani şi sud-coreeni au avertizat recent că Phenianul pare pregătit pentru un alt test de arme, posibil în timpul vizitei lui Biden, care a reprezentat prima sa călătorie în Asia în calitate de preşedinte şi a prevăzut o întâlnire cu omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol, la Seul.

Un oficial al Casei Albe a declarat că preşedintele Biden, care a plecat din Japonia marţi seară, a fost informat referitor la lansări şi va continua să primească actualizări.

ADVERTISING

Biden şi Yoon au convenit în timpul întâlnirii lor să organizeze exerciţii militare mai ample şi să desfăşoare mai multe active strategice ale SUA, dacă este necesar, în vederea descurajării testelor de arme ale Coreei de Nord.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇