Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, cu două zile înainte de începerea Vigilant Storm

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, cu două zile înainte de începerea Vigilant Storm

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune (SRBM) în largul coastei sale estice, a anunțat armata sud-coreeană, în timp ce forțele sud-coreene încheiau două săptămâni de exerciții menite să descurajeze vecinul lor din nord, relatează Reuters.

Lansările de rachete, într-un moment în care cresc temerile că Coreea de Nord pregătește primul său test nuclear din 2017, au fost cele mai recente dintr-un an în care Coreea de Nord a testat un număr record de rachete.

Rachetele SRBM au fost lansate din zona Tongcheon, în provincia nordică Gangwon, a precizat Statul Major interarme (JCS) din Sud, la patru zile după un schimb de focuri de avertisment în largul coastei de vest a peninsulei divizate.

ADVERTISING

Lansările nu au reprezentat o amenințare imediată la adresa Statelor Unite sau a aliaților săi, a precizat într-o declarație Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane.

Cu toate acestea, instituția "evidențiază impactul destabilizator" al programelor ilegale de arme de distrugere în masă și de rachete balistice ale Coreei de Nord, a adăugat acesta.

Pentagonul a precizat că Coreea de Nord a lansat două rachete balistice din partea centrală a țării.

Trupele sud-coreene urmau să încheie vineri exercițiile de teren Hoguk 22, care au durat 12 zile și care au inclus unele exerciții cu trupe americane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aproximativ 240 de avioane de război sud-coreene și americane urmează să înceapă luni exercițiile Vigilant Storm.

Coreea de Nord a declarat că recentele sale lansări de rachete au fost un protest împotriva exercițiilor comune, despre care spune că sunt provocatoare și o repetiție pentru o invazie.

În replică, Coreea de Sud și Statele Unite spun că exercițiile sunt defensive și sunt necesare pentru a contracara amenințările Nordului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇