Copil de 13 ani, ținut ca sclav, aproape cinci ani, într-o cușcă de la o stână din Brașov

Copil de 13 ani, ținut ca sclav, aproape cinci ani, într-o cușcă de la o stână din Brașov

Un copil de 13 ani a fost ţinut, timp de aproape cinci ani, într-o cuşcă, la o stână din judeţul Braşov, unde era pus să presteze munci grele.

Miercuri, poliţiştii fac descinderi la stâna la care copilul a fost ţinut sclav.

Ancheta în acest caz a început în urma unei alte investigaţii, în care trei persoane au fost trimise în judecată. 

”Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), a reieşit faptul că, în perioada 2018-2022, aceeaşi victimă minoră ar fi fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din judeţul Braşov.

ADVERTISING

Persoana vătămată minoră ar fi fost agresată, în mod repetat, adăpostită într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinută într-o continuă stare de aservire”, informează DIICOT. 

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT, fac percheziţii la două aşezări pastorale - stână şi grajduri - în acest dosar care vizează infracţiuni de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT Braşov.

ADVERTISING

Peste 230 de percheziţii au loc, miercuri, în ţară, pentru destructurarea grupurilor specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică, urmând să fie puse în executare 223 de mandate de aducere.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇