Copii de clasa a 4-a, traumatizați în Rusia cu filmul ”Nazism în Ucraina”, ca să nu ajungă ca Navalnîi

Copii de clasa a 4-a, traumatizați în Rusia cu filmul ”Nazism în Ucraina”, ca să nu ajungă ca Navalnîi

La o școală din St. Petersburg, la clasa a 4-a, copiii au fost puși să vizioneze, la ore, filmul ”Nazism în Ucraina”, realizat de ”Besogon TV” și marcat ca recomandat doar adulților peste 18 ani.

Încă din primul minut al filmului sunt prezentate imagini de arhivă cu oameni uciși în Al Doilea Război Mondial, urmate de alte imagini cu execuția criminalilor de război în Kiev, în 1946, potrivit Meduza.io.

Publicația Fontanka îl citează pe Valery Shaposhnikov, tatăl unei fetițe care s-a întors de la școală în lacrimi. El spune că și alți copii au fost traumatizați.

ADVERTISING

Ziua 56 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

Vizionarea a avut loc în cadrul orei ”Sentimente pentru patrie”. Shaposhnikov a spus că reacțiile copiilor au fost îngrijorătoare.

”Un băiat a spus că o va stropi pe fata ucrainencă pe care a văzut-o în film cu spray cu piper și că îi va ciopârți corpul. Un altul plângea pentru că bunicul său a murit în operațiunea specială. Alții plângeau pentru că erau îngroziți de ceea ce au văzut”, a povestit tatăl.

Profesoară care a decis să le arate copiilor filmul susține că imaginile cu violențe au fost îndepărtate înainte.

ADVERTISING

Ea a susținut că și copiii trebuie implicați în politică pentru că oricum aude în jurul său și, fără ghidare, înțelege greșit și de aceea există atâția participanți la proteste precum cele pentru Navalnîi.

Autoritățile locale susțin că au lansat o investigație.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇