„Contesa Internetului”, Ana Morodan, a fost trimisă în judecată

„Contesa Internetului”, Ana Morodan, a fost trimisă în judecată

Ana Morodan, influencer supranumită „contesa Internetului”, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea a trei infracţiuni, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au declarat că Ana Morodan a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunilor de refuz de recoltare probe biologice, conducerea unui vehicul cu permisul suspendat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau substanţelor interzise.

ADVERTISING

Momentan nu a fost încă fixat primul termen de judecată. 

Ana Morodan a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore, la sfârşitul lunii martie, după ce nu a oprit la semnalele acestora, a lovit două maşini şi a refuzat să fie testată pentru depistarea alcoolului şi a substanţelor psihoactive. Ulterior, ea a fost plasată sub control judiciar.

Conform Poliţiei, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autovehicul, însă Ana Morodan, aflată la volan, nu s-a conformat, ci şi-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule. În urma accidentului de circulaţie au fost înregistrate doar pagube materiale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Morodan a refuzat să fie testată pentru substanţe psihoactive şi alcool, refuz pe care l-a exprimat şi când a fost dusă la INML în vederea prelevării de mostre biologice. Atunci s-a ales cu primul dosar penal.

Mai târziu, în jurul orei 22:20, Ana Morodan a fost din nou oprită în trafic pe o stradă din Sectorul 1. 

Potrivit poliţiştilor, ea figura deja cu permisul de conducere reţinut după incidentul precedent.

De asemenea, poliţiştii au testat-o aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea preliminară cu aparatul DrugTest a relevat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive.

ADVERTISING

La ieşirea din arest, Ana Morodan a declarat jurnaliştilor că nu a consumat droguri şi a explicat că testul pozitiv ar fi fost determinat de somniferele pe care le ia în baza unei reţete. De asemenea, ea a negat că ar combina medicamentele cu alcoolul.

Parchetul a precizat însă în comunicatul de la trimiterea în judecată, că pacientul care foloseşte medicamente prescrise de psihiatru şi care afectează capacitatea de orientare şi de a conduce autovehicule are responsabilitatea de a respecta dozele prescrise şi de a administra medicamente în anumite intervale de timp.

„Parchetul face precizarea că este responsabilitatea oricărui deţinător de permis auto, cu atât mai mult cu cât are şi calitatea de pacient, să-şi administreze tratamentul ce conţine substanţe psihoactive într-un anumit interval temporal, astfel încât să nu afecteze siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Pentru că Alprazolamul, substanţa psihoactivă regăsită în produsul biologic recoltat de la persoana cercetată, este un sedativ, este hipnotic, este miorelaxant şi afectează deopotrivă vigilenţa şi capacitatea persoanei de a se orienta în timp şi spaţiu, este tot responsabilitatea pacientului să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de către medicul curant psihiatru”, au explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇