Condamnat la închisoare după ce a maltratat un cal şi a fost filmat de un copil

Condamnat la închisoare după ce a maltratat un cal şi a fost filmat de un copil

Un bărbat din localitatea suceveană Dumbrăveni a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, după ce a maltratat un cal și a condus băut și fără permis o mașină.

Cercetările în cazul lui au început în iunie 2020, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini în care se vedea cum lovește un cal, cu biciul, pentru că animalul nu mai putea trage la căruță, scrie Monitorul de Suceava.

Bărbatul a fost filmat de un copil. După ce cazul a devenit public, polițiștii s-au deplasat la locuința proprietarului calului, un tânăr de 28 de ani. Au găsit animalul care avea urmele agresiunii cu biciul, dar și alți șase cai.

ADVERTISING

Toți caii au fost ridicați și au primit îngrijiri prin implicarea Asociației „Casa lui Patrocle”.

Bărbatul a fost reținut atunci pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasat sub control judiciar și pus sub acuzare. Marți, el a primit sentința prin care a fost condamnat la închisoare.

Pedeapsa pentru maltratarea calului s-a suprapus cu pedepse pentru infracțiuni la regimul rutier – conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇