Companiile aeriene evită Ucraina, de teamă că poate începe oricând războiul

Companiile aeriene evită Ucraina, de teamă că poate începe oricând războiul

Tot mai multe companii aeriene îşi anulează zborurile programate spre Ucraina pe fondul tensiunilor cu Rusia, a declarat luni ministrul ucrainean al Infrastructuri, Oleksandr Kubrakov, precizând totuşi că rămân deschise culoarele pe deasupra ţării şi că zborurile sunt în continuare sigure.

Compania germană Lufthansa a anunţat că îşi întrerupe de luni zborurile către Ucraina, alăturându-se KLM, olandeză, care şi-a suspendat deja zborurile.

Compania aeriană scandinavă SAS şi-a suspendat, de asemenea, zborurile săptămânale spre Ucraina, în timp ce Air France a decis să-şi anuleze zborurile de marţi între Paris şi Kiev, ca „măsură de precauţie” pe fondul tensiunilor în creştere dintre Rusia şi această ţară.

„Anularea actuală a zborurilor de către un anumit număr de companii aeriene străine este dictată doar de o agravare informaţională a situaţiei şi nu de schimbări reale în ceea ce priveşte siguranţa zborurilor”, a declarat Oleksandr Kubrakov, într-o conferinţă de presă.

El nu a precizat numele companiilor aeriene respective, afirmând că „statul se străduieşte să înlocuiască zborurile anulate”.

Ukraine International Airlines (UIA) a început deja vânzările de bilete şi a mărit capacitatea avioanelor pentru zboruri suplimentare de la Kiev la Munchen şi Geneva, pe care Lufthansa nu a mai putut să le opereze, a indicat Kubrakov.

Două companii aeriene ucrainene au dezvăluit săptămâna trecută existenţa unor probleme în privinţa obţinerii de asigurări pentru unele dintre zborurile lor, în timp ce operatori străini au început să evite spaţiul aerian al ţării, întrucât Rusia concentrează o forţă militară importantă în apropiere de frontiera ucraineană.

UIA a declarat că a primit notificarea de la asiguratorii săi, experţii aşteptându-se ca mai multe companii aeriene să evite spaţiul aerian al Ucrainei, după un avertisment al SUA că Moscova ar putea invada ţara vecină în orice moment.

Rusia şi Ucraina au făcut aluzie ambele luni la noi eforturi diplomatice pentru a evita un conflict, dar cea mai mare companie aeriană a Ucrainei a declarat că asiguratorii săi au încetat să acopere cel puţin o parte dintre aeronavele sale pentru zboruri în interiorul spaţiului aerian ucrainean.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇