Comisia Europeană mulțumește României pentru vaccinurile trimise în ajutor Republicii Moldova

Comisia Europeană mulțumește României pentru vaccinurile trimise în ajutor Republicii Moldova

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a mulţumit României pentru ajutorul de 21.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19 trimis R. Moldova.

Mulţumesc României pentru oferta generoasă şi rapidă a dozelor de vaccin pentru Republica Moldova. Mecanismul Europeană de Protecţie Civilă continuă să faciliteze solidaritatea în timpul pandemiei.

Sprijinirea vaccinării la nivel global este esenţială pentru gestionarea epidemiei de COVID-19”, a scris Janez Lenarčič sâmbătă pe Twitter. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că sâmbătă la prânz sunt livrate primele doze de vaccin AstraZeneca, un număr de 21.600, către Republica Moldova şi în următoarele luni vor trimise şi alte doze.

ADVERTISING

În jurul orei 16:00, ministrul de Externe Bogdan Aurescu preciza, pe Twitter, că primele doze de vaccin promise în decembrie 2020 de preşedintele Klaus Iohannis au ajuns în Republica Moldova.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care România va trimite o primă tranşă de 20.000 de doze către Republica Moldova, cu titlul de donaţie. În total vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇