Cluj-Napoca scapă de restricţiile din timpul săptămânii, după ce rata de infectare a scăzut sub 7 la mie

Cluj-Napoca scapă de restricţiile din timpul săptămânii, după ce rata de infectare a scăzut sub 7 la mie

Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la 6,62 în Cluj-Napoca, ceea ce a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj să ia decizia de ridicare a restricțiilor impuse pe timpul săptămânii.

Informația a fost confirmată de primarul Clujului, Emil Boc, pentru TVR.

”Le mulțumesc clujenilor că prin respectarea regulilor și activitatea medicilor am coborât rata de incidență sub 7. În câteva minute, începând chiar din această seară, magazinele nu se vor mai închide la 18:00, ci la 21:00. E valabil doar pe parcursul săptămânii, în weekend rămân regulile naționale”, a declarat Emil Boc.

ADVERTISING

De asemenea, autoritățile au decis ridicarea restricțiilor și pentru comuna Sic, unde incidența a ajuns la 6,15.

Anterior acestei hotărâri, circulaţia persoanelor în Cluj-Napoca era interzisă în intervalul orar 20:00-5:00, pe tot parcursul săptămânii. De asemenea, magazinele erau obligate să se închidă zilnic de la ora 18:00, iar de acum vor avea acest program numai de vineri până duminică, în celelalte aplicându-se programul până la ora 21:00.

În hotărârea CJSU Cluj se mai arată că "se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness", scrie Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O instanță a anulat suspendarea activității sălilor de sport/fitness. Ce urmează


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇