Ciucă promite că vom circula în decembrie pe podul suspendat de la Brăila şi vrea să mai facem şi altele

Ciucă promite că vom circula în decembrie pe podul suspendat de la Brăila şi vrea să mai facem şi altele

Podul suspendat de la Brăila va fi dat în circulație la sfârşitul acestui an, susţine premierul Nicolae Ciucă, care a fost vineri pe şantier.

„Am venit astăzi în județul Brăila pentru a putea să evaluăm la fața locului stadiul derulării lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea. Am discutat toate elementele de detaliu și data de finalizare a lucrării.

Este evident că, deși ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut, în decembrie, avem garanții în acest moment de la constructor și beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările, astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulație. Este un proiect cu care ne mândrim”, spune Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Deşi acum premierul susţine că lucrarea e întârziată, acelaşi termen de finalizare oferea şi fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă în vara anului trecut. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22, spunea Drulă în august 2021.

Ciucă crede acum că România ar putea construi în viitor poduri suspendate.

„Îmi spunea dl. director că practic prin această lucrare România face un pas înainte în ceea ce privește construcția de poduri suspendate. Practic, este singurul post pod suspendat pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noi avem datoria să putem să asigurăm finanțarea, dumnealor să dezvolte lucrările, să învețe. Este un aport al mai multor companii din mai multe țări. Este foarte important ca inginerii inginerii noștri să poată să identifice și să deslușească alte dezvoltări tehnologice prin care să putem în viitor să dezvoltăm astfel de lucrări, de ce nu cu forțele proprii? Ca atare, în decembrie vom avea acest pod în circulație”, conchide Ciucă de la Brăila.

Podul va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri și o lungime totală de 2 kilometri. Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea.

Declarațiile premierului Nicolae-Ionel Ciucă după vizita la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Declarațiile premierului Nicolae-Ionel Ciucă după vizita la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 15 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇