Operațiune spectaculoasă pe uscat și pe apă de montare a platformei pentru podul de la Brăila (Video)

Operațiune spectaculoasă pe uscat și pe apă de montare a platformei pentru podul de la Brăila (Video)

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a început ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila.

Este un pas important în cadrul proiectului privind realizarea podului peste Dunăre, iar imaginile sunt spectaculoase, susține ministrul Drulă.

Cătălin Drulă a scris un mesaj pe Facebook și a atașat o filmare realizată cu o dronă în timpul operațiunii.

„Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operațiunea pe uscat și pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susținere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât și la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută”, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operațiunea pe uscat și pe apă, de montare a platformei pe care se vor...

Publicată de Cătălin Drulă pe Duminică, 6 iunie 2021

Operațiunea va ține până la finalul lunii iulie.

În paralel, constructorul va monta cablurile de oțel care vor susține podul.

„Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Este un pas important pentru proiect - cu ajutorul acestei platforme sau „catwalk”, în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține tablierul.

Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni și jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces și începe la vară. Cablurile cântăresc împreună nu mai puțin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 kilometri”, a anunțat, recent, ministrul Transporturilor.

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri și o lungime totală de 2 kilometri.

Află mai multe destalii despre acest proiect - Podul suspendat de la Brăila trece la etapa "catwalk": Cablurile cântăresc 6.700 de tone și fiecare are o lungime de 2 km (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇