Drulă promite că podul peste Dunăre de la Brăila va fi gata în 2022

Drulă promite că podul peste Dunăre de la Brăila va fi gata în 2022

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, promite că podul peste Dunăre de la Brăila va fi gata în 2022.

Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22, a spus Cătălin Drulă, care a prezentat joi graficul lucrărilor.

Drulă a făcut o vizită de lucru pe şantier, fiind însoțit de ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, și de vicepremierul Dan Barna.

Barna-pod-Braila
Foto: Facebook/Cătălin Drulă

„În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă: la blocurile de ancoraj, se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald.

ADVERTISING

La drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe”, a relatat pe Facebook Cătălin Drulă.

drula-japonez
Foto: Facebook/Cătălin Drulă

Conform datelor oficiale, de la începutul anului și până acum, pentru podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei.

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri și o lungime totală de 2 kilometri.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇