Cîţu: Am cerut Ministerului Sănătăţii să nu reducă niciodată capacitatea pe care o avem pentru spitalele COVID, nici la ATI

Cîţu: Am cerut Ministerului Sănătăţii să nu reducă niciodată capacitatea pe care o avem pentru spitalele COVID, nici la ATI

Prim-ministrul Florin Cîţu a explicat că Guvernul va lua cele mai bune măsuri şi va lua cele mai bune soluţii pentru a face faţă valului patru al pandemiei. El a adăugat că în faţa unui al patrulea val a solicitat Ministerului Sănătăţii să nu reducă niciodată capacitatea din spitatele suport COVID, nici la terapie intensivă, nici în unităţile medicale.

„Aceleaşi măsuri pe care le-am avut şi pentru valul unu, doi, trei, în plus avem vaccin. Deşi în spaţiul public se spunea că nu o ducem bine, am ieşit din aceste valuri mult mai bine decât celelalte ţări, fără să închidem economia. Vă asigur că şi de data aceasta vom lua cele mai bune soluţii, dar în funcţie de ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică.

În acest moment, eu zic că avem măsurile cele mai bune pentru situaţia pe care o avem acum. Dar, aşa cum am spus şi în februarie, aşa spun şi acum, pentru că s-ar putea să fim în faţa unui val patru de o anumită magnitudine sau suntem în faţa unui val patru, am cerut Ministerului Sănătăţii ca să nu reducă niciodată capacitatea pe care o avem pentru spitalele COVID, nici la ATI, nici spitalele COVID. Ele au rămas intacte.

Mai mult, am spus că vreau să se pregătească pentru orice situaţie în care dacă avem nevoie de mai multe locuri pentru bolnavi COVID, să putem să le transferăm rapid, fără niciun fel de probleme. Deci au avut timp să se pregătească în această perioadă. Eu nu mă aştept să fie vreo problemă în perioada următoare”, a explicat Florin Cîţu, joi la Palatul Victoria.

Chestionat despre posiblitatea introducerii unui Green Pass, aşa cum este în Europa, pentru a preveni răspândirea COVID-19, premierul a răspuns: „Aici iarăşi o să fiu de acord cu domnul preşedinte. Nicio restricţie nu va rezolva pandemia, doar vaccinarea rezolvă pandemia”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇