Nu a fost dronă la alerta de la Constanța? Ciolacu lansează ideea unei provocări cibernetice

Nu a fost dronă la alerta de la Constanța? Ciolacu lansează ideea unei provocări cibernetice

Premierul Marcel Ciolacu spune că Ministerul Apărării nu exclude varianta unei “provocări cibernetice”, în cazul alertei aeriene din Constanța, de joi seara, deoarece nu a existat un contact vizual al piloţilor cu acea dronă.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, ce măsuri se pot lua în cazul dronelor care survolează spaţiul aerian al României, nefiind prima oară când se întâmplă acest lucru. 

ADVERTISING

“S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideţi să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloţilor nu a existat cu drona în cauză”, a explicat Marcel Ciolacu. 

Ministerul Apărării a anunţat că sistemul de supraveghere al Armatei a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, iar aceasta a pătruns pe teritoriul naţional pe o distanţă maximă de 14 kilometri, pe la Eforie Nord. Ţinta a fost în permanenţă monitorizată, fiind ridicate de la sol patru aeronave militare. Potrivit datelor existente, nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.

ADVERTISING

Cetăţenii din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au primit, joi, un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi îndemnaţi să îşi păstreze calmul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇