Ciocniri violente și mașini de poliție în flăcări. Totul din cauza unui rezervor mare de apă care se construiește în Franța (Video)

Ciocniri violente și mașini de poliție în flăcări. Totul din cauza unui rezervor mare de apă care se construiește în Franța (Video)

Ciocniri violente au avut loc sâmbătă, în vestul Franţei, între poliţişti şi manifestanţii care se opun construirii unui rezervor mare de apă destinat irigaţiilor agricole.

Mii de manifestanţi s-au adunat la locul viitorului rezervor, în districtul rural Sainte-Soline, unde o manifestaţie asemănătoare, în octombrie, s-a soldat cu răniţi, relatează Reuters.

Protestatarii au ieşit sâmbătă, deşi manifestaţia era interzisă în Sainte-Soline.

Prefectul regiunii, Emmanuelle Dubee, estimează că între cei 6.000 de manifestanţi se aflau 1.000 de protestatari radicali.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i respinge pe unii manifestanţi care au tras cu focuri de artificii şi alte proiectile, pe câmp, în timp ce se apropiau de zona de construcţie împrejmuită.

Cel puţin două vehicule de poliţie au fost incendiate.

French police clash with protesters opposed to farm reservoir

Guvernul a desfăşurat 3.000 de poliţişti la aceste manifestaţii, a anunţat ministrul francez de Interne.

France : violents affrontements lors de la manifestation "antibassine" à Sainte-Soline

Această manifestaţie împotriva proiectului de irigaţii intervine după mai multe săptămâni de proteste, în întreaga Franţă, la adresa unei reforme a pensionării, care au degenerat în violenţe după ce Guvernul a impus legea prin asumarea răspunderii, fără s-o treacă prin Adunarea Naţională, după ce a fost adoptată în Senat.

ADVERTISING

Seceta de vara trecută - cea mai gravă înregistrată vreodată în Franţa - a acutizat dezbaterea pe tema resurselor de apă în cel mai mare sector agricol din Uniunea Europeană (UE).

Susţinătorii construirii rezervorului subliniază că acesta reprezintă o modalitate de folosire eficientă a apei atunci când acesta este necesar, în timp de opozanţii spun că este mult prea mare şi îi favorizează pe fermierii mari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇